Training en Coaching

Financieel Management & KPI’s voor managers en professionals

Een tweedaagse training voor managers en professionals die meer uit hun vak kunnen halen als ze beter begrijpen: waar gaat het bij ons over? Cursisten leren onder andere wat cijfers zeggen en betekenen, hoe – en met welke stuurcijfers – ze kunnen aansturen, waar verbeterpunten liggen en hoe ze daarmee concreet aan de slag kunnen.

Deze training kan ook incompany of als workshop gegeven worden. Wil je daar meer over weten, neem dan contact met me op.

Aanmelden voor de training kan via onderstaande link.

Over deze training

De doelgroep van deze training betreft managers, adviseurs en professionals met een niet-financiële achtergrond.

Gestreefd wordt naar een divers samengestelde deelnemersgroep, met variëteit in achtergrond en ervaring. Het aantal deelnemers bedraagt maximaal 12 personen. De training wordt in de Nederlandse taal gegeven.

Wat zeggen cijfers eigenlijk? Hoe zit een organisatie financieel in elkaar? Hoe en met welke stuurcijfers stuur je financieel aan? Hoe zorg je dat je op een effectieve manier laat rapporteren? Hoe verhoog je duurzaam het financieel rendement? Waar liggen verbeterpunten en hoe maak je ze concreet? Allemaal vragen die tijdens de tweedaagse training ‘Financieel Management & KPI’s voor managers en professionals’ aan bod komen en vooral: de antwoorden op die en nog heel veel andere vragen.

Na de training ken je de basisprincipes van financieel management en begrijp je de betekenis van de belangrijkste financiële overzichten en kengetallen en hun samenhang. Je bent in staat je organisatiedoelen scherp neer te zetten en overzichtelijk te houden, en weet deze op een gestructureerde, voor iedereen duidelijke en begrijpelijke manier te communiceren. Ook weet je hoe je KPI’s moet bepalen (en waarom dat belangrijk is in het kader van oorzaak-gevolg) om de geformuleerde doelen te bereiken, en hoe je daarin zorgt dat iedereen weet wat de eigen taak en verantwoordelijkheid is.

Financieel management: wat zeggen die cijfers eigenlijk?
Met onder meer: financiële kernbegrippen, gezondheidsratio’s (o.a. solvabiliteit en liquiditeit), de betekenis van balans, cashflow en resultatenrekening, en de functie van rapportages.

Je organisatie richten: weet waar je naartoe wilt!
Aan bod komen: doelen kiezen en stellen (en het belang ervan), de kunst van het verbeteren (wat wil én kan de organisatie), werken met SWOT en stakeholderanalyse.

Meten is weten: het belang van goed gekozen KPI’s.
We kijken naar: de valkuilen van verkeerde KPI’s, van resultaat-KPI’s naar proces-KPI’s en andersom (oorzaak-gevolg), en prestatiegesprekken met de betrokken teams (en hoe je die inricht).

Van training naar implementatie: hoe begin je?
Nu heb je van alles geleerd, maar ja, hoe pas je het toe op je eigen situatie? Ik begeleid je bij het maken van een eigen startdocument.

Gedurende beide dagen behandelen we deze thema’s ook aan de hand van concrete cases. De cursisten maken kennis met verbetergebieden in ondernemingen, leren hoe ze deze in de eigen omgeving kunnen herkennen en hoe ze er vervolgens mee aan de slag kunnen.

De training wordt gegeven door Hans Rovers. Hans is geen pure docent, maar actief interim manager met uitstekende didactische vaardigheden en bijna 30 jaar praktijkervaring, opgedaan in financieel management posities in aansprekende werkkringen in diverse sectoren en omgevingen. Hans verzorgt al meer dan 15 jaar financiële trainingen voor opdrachtgevers in de profit en non-profit sector.

De training wordt centraal in Nederland gegeven, direct aan de A2:

Van der Valk Hotel Zaltbommel-A2
Hogeweg 65
5301 LJ Zaltbommel
Website

De training wordt op 2 aaneengesloten dagen gegeven. de eerstvolgende training staat gepland op 21 en 22 juni 2022.  Op beide dagen beginnen we om 9.00 uur ’s ochtends en ronden we uiterlijk om 17.30 uur af.

Op de avond van de eerste dag is een gezamenlijk diner inbegrepen voor de deelnemers. Het is mogelijk om te overnachten.

De kosten voor deze training zijn EUR 1.295,- exclusief BTW. Dit is inclusief lesmateriaal, lunch & catering overdag, en diner op de 1e dag. Deelname is bevestigd na betaling van de factuur.

De prijs is exclusief eventuele overnachting & ontbijt. Indien u gebruik wilt maken van een overnachting inclusief ontbijt kunnen wij een kamer voor u reserveren bij de lokatie voor EUR 107,25 per nacht.

Vraag ook naar onze andere financieel management trainingen